Kerékpározás ködben, hóban és jégen

2016.06.15 18:17

Az ilyen időjárási körülmények nem kedveznek a kerékpározásnak. A köd csökkenti a láthatóságot, ami potenciális veszélyforrás, és fokozott figyelmet követel. A jégen kerékpározás egyenesen veszélyes, így ha egy mód van rá, kerüljük.

A hóban haladás viszonylag biztonságos, bár nem túl hatékony, így ezt sem ajánljuk. A letaposott hó viszont gyakran csúszós, tehát a jeges útra vonatkozó intelmek érvényesek. Ennek ellenére csodálatos élmény lehet terepen, friss hóban kerekezni, amit mindenkinek ajánlunk! Mindent megtalálsz webáruházunkban ami ahhoz kell hogy a hóban is biztonságban közlekedj. Áraink alacsonyak és a legtutibb cangákat kínáljuk eladásra.

Ne zavarjuk meg a természetet! Vidéken kerékpározva törekedjünk arra, hogy a természetet és mások tulajdonát úgy hagyjuk, ahogy azt találtuk. Ha az erdőben kapukon át vezet az út, azt magunk után mindig figyelmesen zárjuk be! Ha valami oknál fogva átmenetileg tilos a belépés egy olyan területre, amerre járni szoktunk, ezt mindenképpen tartsuk tiszteletben. Terepen próbáljunk meg farolás nélkül fékezni, mivel így csökkenthetjük a talajeróziót.

A keskeny, alsóbbrendű vidéki utak olyan veszélyeket tartogathatnak, amelyeket a szélesebb utakon nem tapasztalunk. Ilyen utakon nehezebb a kerékpárost megelőzni vagy szemből kikerülni. Közlekedjünk figyelmesen, még akkor is, ha a forgalom kisebb is, mint a főutakon. Amikor halljuk, hogy mögöttünk gépjármű közeledik, lassítsunk, húzódjunk le, esetleg álljunk meg! Jó, ha tudjuk, hogy szemből is bármikor felbukkanhat egy traktor vagy munkagép, amely szélessége miatt nehezebben kerülhető ki. Természetesen ne használjunk olyan utakat, ahova nincs engedélyünk. A magyar Erdőtörvény értelmében minden erdő magánterület, ahol csak a tulajdonos külön engedélyével kerékpározhatunk. Ha bizonytalanok vagyunk ez ügyben, járjunk utána, hogy az adott úton közlekedhetünk-e!

Vissza

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode